0541 513 699

Renovatie zwembad Sportcentrum de Vlaskoel


Home » Projecten » Renovatie zwembad Sportcentrum de Vlaskoel

In opdracht van Bouwbedrijf Steggink heeft Technodak twee dakopbouwen van het zwembad van Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen gerenoveerd. De complete buitenschil is aangepakt. Zowel het dak van zo’n 1.800 m2 als de buitenmuren zijn gesloopt en voorzien van isolatie met een hogere isolatiewaarde.

 

Het isoleren en waterdicht maken van een zwembad is een bouwfysische uitdaging, omdat er sprake is van een warm binnenklimaat in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. In de dakbedekkingsconstructie is daarom een dampremmende laag toegepast die doorloopt in de spouw van de buitenmuren. De isolatie moet als het ware afgeschermd worden van het binnenklimaat. Bij doorvoeren zoals ontluchtingen, rookgasafvoeren en hemelwaterafvoeren zijn dubbele plakplaten in de dampremmende laag ingeplakt om vochtopbouw in de isolatie te voorkomen.

 

Voor de keuze van materialen is nauw samengewerkt met Soprema, expert op het gebied van waterdichting. De producten van het eerste (staal)dak: Elastocol 503, Sopravap Stick A07, Coltack Evolution, Soprastick Venti FF en Garantgum 470K24. En van het tweede (HWC)dak: 18 mm underlayment, Elastocol 503 primer, Soprema Vapro Vap, twee lagen PIR-isolatie van beide 70 mm, Garantgum 460P14 en Garantgum 470K24. Soprema heeft een leuk filmpje van de werkzaamheden gemaakt!

 

Het zwembad beschikt nu over een goed geïsoleerd dak dat voldoet aan de gestelde eisen, waardoor energieverlies geminimaliseerd wordt en verdere vochtschade voorkomen wordt.